|||:: Welcome To Bioinfo36 @ UNiSEL ::|||

The place where all UNISEL Bioinformaticians members can meet up n share their stories whether about bored topics such as education,current issues or other lively n interesting topics like members'gossips,sharing our problems & new life..
 
HomeCalendarGalleryMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 18 on Mon 28 Jul - 9:15
Statistics
We have 32 registered users
The newest registered user is healicampi

Our users have posted a total of 707 messages in 88 subjects
Top posters
ByeDaGreat
 
shahniefa
 
mAsRiN
 
phariczh
 
norli
 
myssfara
 
miss_hufflepuff
 
fariz2903
 
siti hawa
 
CJ aka SJ
 

Share | 
 

 ape pkmbgn kwn2 kite smua...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
naline
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2009-06-23
Age : 30
Location : Kajang...

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Wed 24 Jun - 20:40

Mad aduh naline nak faham short cut spelling bm tu.....payah betul lar...
sikit sikit faham...lepas tu dah blur gila...ishh.. Rolling Eyes


sekarang naline buat practical kat ERAS...sebelah MPOB di bangi..
so naline buat analysis soil,fertilizer and leaf....more towards industrial chemistry...
kalau ada chance buat tissue culture...actually naline mula mula buat kat CCM Fertilizer kat shah alam tapi...ada probelm...so lepas 1 week resign then apply tempat lain....dapat juga tempat kat ERAS..ERAS ni anak syarikat RISDA...
so naline restart practical 1st june-11 sept....sini ok...belajar benda baru..
Razz
Back to top Go down
View user profile
Eliana
Member
Member


Posts : 14
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Kelantan

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Thu 25 Jun - 9:59

naline wrote:
Mad aduh naline nak faham short cut spelling bm tu.....payah betul lar...
sikit sikit faham...lepas tu dah blur gila...ishh.. Rolling Eyes


sekarang naline buat practical kat ERAS...sebelah MPOB di bangi..
so naline buat analysis soil,fertilizer and leaf....more towards industrial chemistry...
kalau ada chance buat tissue culture...actually naline mula mula buat kat CCM Fertilizer kat shah alam tapi...ada probelm...so lepas 1 week resign then apply tempat lain....dapat juga tempat kat ERAS..ERAS ni anak syarikat RISDA...
so naline restart practical 1st june-11 sept....sini ok...belajar benda baru..
Razz

owh..tak pe..nnti lama2 faham la tu short cut spelling bm..tapi kalau tak faham jgk tanya aje. ok.
Back to top Go down
View user profile
Cherry
Member
Member


Posts : 11
Join date : 2009-06-24
Age : 30

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Thu 25 Jun - 15:00

i also same with u a bit blur with the short form BM.... Very Happy ..how u all there?
Back to top Go down
View user profile
Cherry
Member
Member


Posts : 11
Join date : 2009-06-24
Age : 30

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Thu 25 Jun - 15:03

i also same with u a bit blur with the short form BM.... Very Happy ..how u all there?
Back to top Go down
View user profile
Cherry
Member
Member


Posts : 11
Join date : 2009-06-24
Age : 30

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Thu 25 Jun - 15:05

hi. Masrin...u yang buat website ini kah...hebat betul...when i can learn from u? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hanitz
Member
Member


Posts : 15
Join date : 2009-06-24
Age : 30
Location : Taiping

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Thu 25 Jun - 19:39

ish ok la tu... at least main2 radas jgak kt lab... aku lagi ntah haper2...
kat zoo buat kerje conservation & obseved... masuk2 keje sapu kandang.. amik sampel.. kul 11 bgi makan menatang... petang main2 ngan menatang..

mcm xde kene mngene jer..
Back to top Go down
View user profile http://sanggedembai.blogspot.com
naline
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2009-06-23
Age : 30
Location : Kajang...

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Thu 25 Jun - 20:55

ermmm nak tanya ni...hanitz...ur full name???
short short name naline tak tahu lagi..hehe sorry ye....
join lar naline kat bangi...masih ada tempat kosong....best kerja kat sini...
3 kali break...boleh makan....moreover dapat makan makan sedap sedap...baru sebulan naline kat sini dapat free makan pizza,kfc,nasi ayam,murtabak....and so on..huhu rabbit
Back to top Go down
View user profile
hanitz
Member
Member


Posts : 15
Join date : 2009-06-24
Age : 30
Location : Taiping

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Thu 25 Jun - 22:34

hi Naline., ni kamarul.. hehe., klu nk pindah kt tempat kamu mcm x boleh.. mesti CUIC x bagi punyer..
Back to top Go down
View user profile http://sanggedembai.blogspot.com
phariczh
Moderator
Moderator


Posts : 92
Join date : 2009-06-10
Age : 29
Location : JB-->K.L.-->Shah Alam-->Klang, Selangor

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Fri 26 Jun - 1:25

Cherry wrote:
hi. Masrin...u yang buat website ini kah...hebat betul...when i can learn from u? Very Happy

alaaa ket cheng jgn puji2 dier sgt nnt dier kembang lebey..
hehe..
sket2 je sudey...hahah Razz
Back to top Go down
View user profile http://gelombangsiswa-fariss.blogspot.com
naline
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2009-06-23
Age : 30
Location : Kajang...

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Fri 26 Jun - 22:15

hanitz wrote:
hi Naline., ni kamarul.. hehe., klu nk pindah kt tempat kamu mcm x boleh.. mesti CUIC x bagi punyer..

ermm...nan boleh tanya kat CUIC dulu..cakap lar nan tak belajar banyak..can try and see...
Back to top Go down
View user profile
naline
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2009-06-23
Age : 30
Location : Kajang...

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Sat 27 Jun - 0:09

Eliana wrote:
naline wrote:
Mad aduh naline nak faham short cut spelling bm tu.....payah betul lar...
sikit sikit faham...lepas tu dah blur gila...ishh.. Rolling Eyes


sekarang naline buat practical kat ERAS...sebelah MPOB di bangi..
so naline buat analysis soil,fertilizer and leaf....more towards industrial chemistry...
kalau ada chance buat tissue culture...actually naline mula mula buat kat CCM Fertilizer kat shah alam tapi...ada probelm...so lepas 1 week resign then apply tempat lain....dapat juga tempat kat ERAS..ERAS ni anak syarikat RISDA...
so naline restart practical 1st june-11 sept....sini ok...belajar benda baru..
Razz

owh..tak pe..nnti lama2 faham la tu short cut spelling bm..tapi kalau tak faham jgk tanya aje. ok.

baik naline tanya kat eliana je....mende tu apa uh?
Back to top Go down
View user profile
Eliana
Member
Member


Posts : 14
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Kelantan

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Sat 27 Jun - 0:32

naline wrote:
Eliana wrote:
naline wrote:
Mad aduh naline nak faham short cut spelling bm tu.....payah betul lar...
sikit sikit faham...lepas tu dah blur gila...ishh.. Rolling Eyes


sekarang naline buat practical kat ERAS...sebelah MPOB di bangi..
so naline buat analysis soil,fertilizer and leaf....more towards industrial chemistry...
kalau ada chance buat tissue culture...actually naline mula mula buat kat CCM Fertilizer kat shah alam tapi...ada probelm...so lepas 1 week resign then apply tempat lain....dapat juga tempat kat ERAS..ERAS ni anak syarikat RISDA...
so naline restart practical 1st june-11 sept....sini ok...belajar benda baru..
Razz

owh..tak pe..nnti lama2 faham la tu short cut spelling bm..tapi kalau tak faham jgk tanya aje. ok.

baik naline tanya kat eliana je....mende tu apa uh?

menda tu mean apa benda..
ia dh d ubah..
pelik kan diorg ni..
suka2 aje ubah word..
Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Eliana
Member
Member


Posts : 14
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Kelantan

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Sat 27 Jun - 0:38

Erm..skrg ni yana nak cte perkembangan yana plak..
Yana skrg ni practical kat perbadanan bioteknologi melaka...
sama dgn masrin, nazifah n Nurul..tp yana tak sama supervisor dgn diorg..
so kerja pun lain lah.. yana buat psal evtraction pokok keembung,pcr n use software TIS-S for caculate the DNA sequences..erm..tu aje lah setakat ni..
oklah bye2..
Back to top Go down
View user profile
mAsRiN
Moderator
Moderator


Posts : 94
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Sat 27 Jun - 12:40

Cherry wrote:
hi. Masrin...u yang buat website ini kah...hebat betul...when i can learn from u? Very Happy

hebat ape nye.. pointer u lagi better dari pointer i.. (buat2 merendah diri) haha~

lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://masrin87.blogspot.com
mAsRiN
Moderator
Moderator


Posts : 94
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Sat 27 Jun - 12:41

phariczh wrote:
Cherry wrote:
hi. Masrin...u yang buat website ini kah...hebat betul...when i can learn from u? Very Happy

alaaa ket cheng jgn puji2 dier sgt nnt dier kembang lebey..
hehe..
sket2 je sudey...hahah Razz

dengki la tuh... haha.. lol! nasib baik ko blanja aku makan nasi ayam aritu.. tq2.. hehe... What a Face What a Face
Back to top Go down
View user profile http://masrin87.blogspot.com
mAsRiN
Moderator
Moderator


Posts : 94
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Sat 27 Jun - 12:43

Eliana wrote:
Erm..skrg ni yana nak cte perkembangan yana plak..
Yana skrg ni practical kat perbadanan bioteknologi melaka...
sama dgn masrin, nazifah n Nurul..tp yana tak sama supervisor dgn diorg..
so kerja pun lain lah.. yana buat psal evtraction pokok keembung,pcr n use software TIS-S for caculate the DNA sequences..erm..tu aje lah setakat ni..
oklah bye2..

ey.. aku pon same gak tau.. tapi bezanya, aku x buat keje tapi suka tengok org buat keje.. bagi chance la.. hehe..
Back to top Go down
View user profile http://masrin87.blogspot.com
naline
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2009-06-23
Age : 30
Location : Kajang...

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Sun 28 Jun - 0:55

Eliana wrote:
Erm..skrg ni yana nak cte perkembangan yana plak..
Yana skrg ni practical kat perbadanan bioteknologi melaka...
sama dgn masrin, nazifah n Nurul..tp yana tak sama supervisor dgn diorg..
so kerja pun lain lah.. yana buat psal evtraction pokok keembung,pcr n use software TIS-S for caculate the DNA sequences..erm..tu aje lah setakat ni..
oklah bye2..

sounds interesting ur work....
still related to bionfo kan...ok lar tu...
memang pelik...
lol!
Back to top Go down
View user profile
ByeDaGreat
Moderator
Moderator


Posts : 105
Join date : 2009-06-15
Age : 31
Location : Sungai Besar

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Wed 1 Jul - 10:43

hanitz wrote:
ish ok la tu... at least main2 radas jgak kt lab... aku lagi ntah haper2...
kat zoo buat kerje conservation & obseved... masuk2 keje sapu kandang.. amik sampel.. kul 11 bgi makan menatang... petang main2 ngan menatang..

mcm xde kene mngene jer..
Oke r tu nan....aku lg r...ade ke dia soh aku ngn musmintak derma je selama sebulan...mcm ki**k...aku blah.,...skang aku LI ngn encik ab...hahaha...msuk kul 10 kua kul 2 ptg...style x??hahahahahaha afro
Back to top Go down
View user profile
shahniefa
Moderator
Moderator


Posts : 96
Join date : 2009-06-16
Age : 30
Location : Xia alarm...D Anggerik See Tea...

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Wed 1 Jul - 18:44

ByeDaGreat wrote:
hanitz wrote:
ish ok la tu... at least main2 radas jgak kt lab... aku lagi ntah haper2...
kat zoo buat kerje conservation & obseved... masuk2 keje sapu kandang.. amik sampel.. kul 11 bgi makan menatang... petang main2 ngan menatang..

mcm xde kene mngene jer..
Oke r tu nan....aku lg r...ade ke dia soh aku ngn musmintak derma je selama sebulan...mcm ki**k...aku blah.,...skang aku LI ngn encik ab...hahaha...msuk kul 10 kua kul 2 ptg...style x??hahahahahaha afro


style gilerr..jage bye..kang ko xdpt ksh syg en ab susah ko.. lol!
Back to top Go down
View user profile
siti hawa
Member
Member


Posts : 22
Join date : 2009-06-09
Age : 29
Location : kajang, selangor

PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Fri 17 Jul - 12:52

[quote="ByeDaGreat"]
shahniefa wrote:
ByeDaGreat wrote:
shahniefa wrote:
norli wrote:
shahniefa wrote:
mAsRiN wrote:
shahniefa wrote:
aku rase kat MIB ni aku yg kembang.. kah kah kah..

mane taknye..makan tido..smpai lab..duduk..lebar da pinggulku yg xbrape nk ramping nih..da busan duduk, bdiri plak..da busan..duduk balik..busan lg..kcw yana n masrin kat seblah hahaha

balik, bli nasi lemak ayam kat kdai bwah flat..rupe pnjual nasi lemak tu sbijik mcm dr alfi kat klinik nik isahak sblah unisel tu..

makan jek la koje aku..mcm ne aku tak kembang..esoknye rutin same jek..ngadap sample stock plasmid dna yg nk di inoculate-extract-run gel-pcr-cpr-transformation..prepare broth medium..prepare buffer stock, glycerol stock..haa tu la khidupan aku 3 bulan ni huahuahua..
scratch

so far alhamdulillah sonok dok sini..quite rilex..smooth..byk gak mende yg bru taw yg mane sblm ni kat unisel xtaw..hurmm..

pakwe2 indon yg bersepah kat sini ko x cite lak ek.. heran aku.. haha.. afro

aise..tu xyah cite r ko pn taw kan..pagi2 da memekak..tejerit2..

ayam kat kmpung aku pn xcmtu.. Mad

klw ko jmpe pkwe2 spt yg disebutkan td..ko pesan kat die snyap sket..dowang member baik ko kan..
Laughing


naz.....korunk slalu ke kena kacau ngan mamat indon..
pe yg diorg wat sampai memekak...
huhuhuhuhu Laughing

kitowang xkne kacaw tp dowang suke usha2 n tgk2..seriau gak la..1st time dtg dlu lg seghiau..huhuhu..

tiap pagi kul 6.30-7 mst dgr la suware dowang memekak pggil member2 cz nk g keje kat kilang dkt ngn area umah tu..

mlm pn same..mklumla da sekaum sebangse dok ctu..huahuahua Mad
[/quote

Naz...indon pon indon la...janji rock!!!hahaha
kalu indon tu kaco ko, ko pngil aku...bia aku anta dorg blik indon...hahahaha

aku xkesah bye..ko tlg antakan tp jgn ko yg xbalik sudala..

hah hah hah bounce
wah...tu satu cadangn yg baek tu...kalu aku xblik tu maksudnye, aku da sangkut la ngn cewek2 kt sne...mcm agnes monica ke, huahuahauhau lol!




weh...korang ni...indon2 ni yg sensitif ni...huhu...korg jgnla pggil indon2...trasa aku tau...kot ye pon...full la ckp "indonesia ke"... ni x....indon2...kalo korg p sane la kan...korg pggil diorg cmtuh..abis korg kna blasah truk tau...diorg snstif ngn word tuh...ni pnglmn aku ms p medan arituh....aku yg bce ni pun trase gak sbb fmily aku mmg dr sne...

cube korg pike la...kalo xde diorg kt m'sia ni...de ke rkyt msia yg dicintai ni sggup keje kontrak2 wat bgunan2 tggi...wat umh...jd tukang ni..tukang tu...psg paip...jd pmbntu rumh...sedgkn wat klcc tu pun...kalo xde diorg,nk ke org kite wat..pnjt tggi2 tuh...rmai yg meninggal gak ms projek klcc tuh dlu...de yg nk org kite wat?duk office je,yg de aircond nak la kan...


so,aku nasihtkn jgn la korg ckp cmtuh...aku tau korg xde niat pun...tp pike la prasaan org len gak..igt...berfikir dlu sblum brtindak....sejarah kite dlu pun...yg bukak melaka dlu sape?dr palembang gak...dr sne gak kan...

pe yg kite de skrg...brsyukur la...dan jgn sesekali lupe ape yg sbelum kite...igtla kenikmatan yg kite dpt skrg pun hasil usaha keras org2 sblum kite jgk.....maafla aku ckp cmni...take k u all... bounce lol!
Back to top Go down
View user profile http://myredsunisel.blogspot.com/  , http://indomalkraft.blogspo
Sponsored content




PostSubject: Re: ape pkmbgn kwn2 kite smua...   Today at 6:12

Back to top Go down
 
ape pkmbgn kwn2 kite smua...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Kite Tenjo
» Kite in Arc-V
» Sly vs Doomlord619
» "THE TALKING MACHINE"
» Fubu's GFX-- Free I Guess

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
|||:: Welcome To Bioinfo36 @ UNiSEL ::||| :: General :: Stories-
Jump to: