|||:: Welcome To Bioinfo36 @ UNiSEL ::|||

The place where all UNISEL Bioinformaticians members can meet up n share their stories whether about bored topics such as education,current issues or other lively n interesting topics like members'gossips,sharing our problems & new life..
 
HomeCalendarGalleryMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 18 on Mon 28 Jul - 9:15
Statistics
We have 32 registered users
The newest registered user is healicampi

Our users have posted a total of 707 messages in 88 subjects
Top posters
ByeDaGreat
 
shahniefa
 
mAsRiN
 
phariczh
 
norli
 
myssfara
 
miss_hufflepuff
 
fariz2903
 
siti hawa
 
CJ aka SJ
 

Share | 
 

 Kentut Information

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mAsRiN
Moderator
Moderator


Posts : 94
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Kentut Information   Mon 22 Jun - 14:35

1. Dari mana asal kentut?
Dari gas dalam usus.
Gas dalam usus berasal dari udara yg kita telan, gas yang menerobos ke usus dari darah, gas dari reaksi kimia dan gas dari bakteria dalam perut.

2. Apa komposisi kentut?
Bervariasi. Makin banyak udara anda telan, makin banyak kadar nitrogen dalam kentut (oksigen dari udara diaserap oleh tubuh sebelum sampai di usus). Adanya bakteria serta reaksi kimia antara asam perut dan cairan usus menghasilkan karbon dioksida. Bakteria juga menghasilkan metana dan hidrogen. Propors masing-masing gas tergantung apa yang anda makan, berapa banyak udara tertelan, jenis bakteria dalam usus, berapa lama kita menahan kentut. Makin lama menahan kentut, makin besar proporsi nitrogen, kerana gas-gas lain terserap oleh darah melalui dinding usus. Orang yang makannya tergesa-gesa kadar oksigen dalam kentut lebih banyak kerana tubuhnya tidak sempat menyerap oksigen.

3. Kenapa kentut berbau busuk?
Bau kentut kerana kandungan hidrogen sulfida & merkaptan. Kedua bahan ini mengandung sulfur (belerang). Makin banyak kandungan sulfur dalam makanan anda, makin banyak sulfida & merkaptan diproduksi oleh bakteri dalam perut & makin busuklah kentut anda.. Telur & daging mempunyai peranan besar dalam memproduksi bau busuk kentut. Kacang-kacang berperanan dalam memproduksi volume kentut bukan dalam kebusukannya.

4. Kenapa kentut menimbulkan bunyi?
Kerana adanya vibrasi lubang `anus` saat kentut diproduksi. Kerasnya bunyi bergantung pada kecepatan gas.

5. Kenapa kentut yg busuk itu hangat & tidak berbunyi?
Salah satu sumber kentut adalah bakteria. Fermentasi bakteria & proses pencernaan memproduksi panas, hasil sampingannya adalah gas busuk. Ukuran gelembung gas lebih kecil dan hangat dengan produk metabolisme bakteria yg berbau busuk. Ini kemudiannya menjadi kentut, walau hanya kecil volumenya,tapi SBD (Silent But Deadly)

6. Berapa banyak kentut diproduksi sehari?
Rata-rata setengah liter sehari dalam 14 kali kentut.

7. Mengapa kentut keluar melalui lubang dubur?
Kerana density-nya lebih ringan, kenapa gas kentut tidak melakukan perjalanan ke atas? Tidak demikian. Gerak peristaltik usus mendorong isinya ke arah bawah. Tekanan di sekitar `anus` lebih rendah. Gerak peristaltik usus menjadikan ruang mempunyai tekanan, sehingga memaksa isi usus, termasuk gas-nya untuk bergerak ke kawasan yang bertekanan lebih rendah, iaitu sekitar `anus`. Dalam perjalanan ke arah `anus` gelembung-gelembung kecil bergabung jadi gelembung besar. Kalau tidak ada gerak peristaltik, gelembung gasakan menerobos ke atas lagi, tapi tidak terlalu jauh, kerana bentuk usus yg rumit & berbelit-belit.

8. Berapa waktu yang diperlukan oleh kentut untuk melakukan perjalanan ke hidung orang lain?
Bergantung kepada kondisi udara, seperti kelembaban, suhu, kecepatan & arah angin, berat molekul gas kentut, jarak antara 'transmitter' dengan 'receiver'. Begitu meninggalkan sumbernya, gas kentut menyebar & konsentrasinya berkurang. Kalau kentut tidak dikesan dalam beberapa detik, bererti ianya mengalami pengcernaan di udara & hilang ditelan udara selama-lamanya. Kecuali kalau anda kentut di ruang sempit, seperti lift, kereta, konsentrasinya lebih banyak, sehingga baunya akan berlegar dalam waktu yang agak lama sampai akhirnya diserap dinding.

9. Apakah setiap orang kentut?
Sudah pasti, kalau masih hidup. Sesaat setelah meninggalpun orang masih boleh kentut.

10. Betulkah lelaki kentut lebih kerap daripada perempuan?
Tidak ada kaitannya dengan gender... Kalau benar, bererti perempuan menahan kentutnya, & apabla mahu kentut, banyak sekali jumlah yg dikeluarkan.

11. Saat apa biasanya orang kentut?
Pagi hari di toilet. yang disebut "morning thunder". Kalau resonansinya bagus, boleh didengar di seluruh penjuru rumah.

12.. Mengapa makan kekacang menyebabkan banyak kentut?
Kekacang mengandung zat gula yg tidak boleh dicerna tubuh. Gula tersebut (raffinose, stachiose, verbascose) jika sampai di usus, bakteria di usus berpesta & membuat banyak gas. Jagung, kubis, susu juga penyebab banyak kentut (bukan baunya!).

13. Selain makanan, apa lagi penyebab kentut?
Udara yang tertelan, makan terburu-buru, makan tanpa dikunyah, minum `soft drink`, naik pesawat udara (kerana tekanan udara lebih rendah, sehingga gas di dalam usus mengalami ekspansi & muncul sebagai kentut).

14. Apakah kentut sama dengan sendawa, tapi muncul dari lain lubang?
Tidak... sendawa muncul dari perut, komposisi kimianya lain dengan kentut. Sendawa mengandung udara lebih banyak, kentut mengandung gas yang diproduksi oleh bakteria lebih banyak.

15. Kemana perginya gas kentut kalau ditahan tidak dikeluarkan?
Bukan..tetapi diserap oleh darah, bukan hilang kerana bocor..Tapi bermigrasi ke bahagian atas menuju usus & pada gilirannya akan keluar juga.. Jadi bukan lenyap, tapi hanya mengalami penundaan.

16. Mungkinkah kentut terbakar?
Boleh saja. Kentut mengandung metana, hidrogen yg combustible (gas alam mengandung komponen ini juga). Kalau terbakar, nyala-nya berwarna biru kerana kandungan unsur hidrogen.

17. Bolehkah menyalakan mancis dengan kentut?
Jangan mengada-ada... konsistensinya lain.. Juga suhunya tidak cukup panas untuk memulakan pembakaran.

18. Mengapa kentut anjing & kucing lebih busuk?
Kerana anjing & kucing adalah karnivor (pemakan daging). Daging kaya dengan protein. Protein mengandung banyak sulfur, jadi bau kentut binatang ini lebih busuk. Lain dengan herbivor seperti kambing, kuda, gajah, yang memproduksi kentut lebih banyak, lebih lama, lebih kuat bunyinya, tapi relatif tidak berbau.

19. Betulkah pening kepala kalau mencium bau kentut 2-3 kali berturut-turut?
Kentut mengandung sedikit oksigen, mungkin sedikit saja anda mengalami pening kepala kalau mencium bau kentut terlalu banyak.

20. Apakah warna kentut?
Tidak berwarna.

21. Apakah kentut itu asid atau neutral?
Asid, kerana mengandung karbondioksisa (CO2) & hidrogen sulfida (H2S).

22. Apa yang terjadi kalau seseorang kentut di planet Venus?
Planet Venus sudah banyak mengandungi sulfur (belerang) di lapisan udaranya, jadi kentut di sana tidak ada kesannya.

23. Siapakah yang suka kentut? (Ni additional info. hehe..)
Perempuan lerr... sapo lagiii...
Back to top Go down
View user profile http://masrin87.blogspot.com
norli
Member
Member


Posts : 56
Join date : 2009-06-11
Age : 29
Location : Meru, Klang

PostSubject: Re: Kentut Information   Mon 22 Jun - 15:08

wei masrin...
ko dpt info pasal kentut ni katner ar???
kat blog ko letak kat cni pow sama gak..
hahahahahaha
afro lol!
Back to top Go down
View user profile
myssfara
Member
Member


Posts : 45
Join date : 2009-06-11
Age : 32
Location : shah aLam-joHor jaYa

PostSubject: Re: Kentut Information   Mon 22 Jun - 16:10

~ aLAhai masRin copy paste jer tu... ~

~ keTandusan iDea ker bro... ~
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
shahniefa
Moderator
Moderator


Posts : 96
Join date : 2009-06-16
Age : 30
Location : Xia alarm...D Anggerik See Tea...

PostSubject: Re: Kentut Information   Mon 22 Jun - 21:22

mAsRiN wrote:
1. Dari mana asal kentut?
Dari gas dalam usus.
Gas dalam usus berasal dari udara yg kita telan, gas yang menerobos ke usus dari darah, gas dari reaksi kimia dan gas dari bakteria dalam perut.

2. Apa komposisi kentut?
Bervariasi. Makin banyak udara anda telan, makin banyak kadar nitrogen dalam kentut (oksigen dari udara diaserap oleh tubuh sebelum sampai di usus). Adanya bakteria serta reaksi kimia antara asam perut dan cairan usus menghasilkan karbon dioksida. Bakteria juga menghasilkan metana dan hidrogen. Propors masing-masing gas tergantung apa yang anda makan, berapa banyak udara tertelan, jenis bakteria dalam usus, berapa lama kita menahan kentut. Makin lama menahan kentut, makin besar proporsi nitrogen, kerana gas-gas lain terserap oleh darah melalui dinding usus. Orang yang makannya tergesa-gesa kadar oksigen dalam kentut lebih banyak kerana tubuhnya tidak sempat menyerap oksigen.

3. Kenapa kentut berbau busuk?
Bau kentut kerana kandungan hidrogen sulfida & merkaptan. Kedua bahan ini mengandung sulfur (belerang). Makin banyak kandungan sulfur dalam makanan anda, makin banyak sulfida & merkaptan diproduksi oleh bakteri dalam perut & makin busuklah kentut anda.. Telur & daging mempunyai peranan besar dalam memproduksi bau busuk kentut. Kacang-kacang berperanan dalam memproduksi volume kentut bukan dalam kebusukannya.

4. Kenapa kentut menimbulkan bunyi?
Kerana adanya vibrasi lubang `anus` saat kentut diproduksi. Kerasnya bunyi bergantung pada kecepatan gas.

5. Kenapa kentut yg busuk itu hangat & tidak berbunyi?
Salah satu sumber kentut adalah bakteria. Fermentasi bakteria & proses pencernaan memproduksi panas, hasil sampingannya adalah gas busuk. Ukuran gelembung gas lebih kecil dan hangat dengan produk metabolisme bakteria yg berbau busuk. Ini kemudiannya menjadi kentut, walau hanya kecil volumenya,tapi SBD (Silent But Deadly)

6. Berapa banyak kentut diproduksi sehari?
Rata-rata setengah liter sehari dalam 14 kali kentut.

7. Mengapa kentut keluar melalui lubang dubur?
Kerana density-nya lebih ringan, kenapa gas kentut tidak melakukan perjalanan ke atas? Tidak demikian. Gerak peristaltik usus mendorong isinya ke arah bawah. Tekanan di sekitar `anus` lebih rendah. Gerak peristaltik usus menjadikan ruang mempunyai tekanan, sehingga memaksa isi usus, termasuk gas-nya untuk bergerak ke kawasan yang bertekanan lebih rendah, iaitu sekitar `anus`. Dalam perjalanan ke arah `anus` gelembung-gelembung kecil bergabung jadi gelembung besar. Kalau tidak ada gerak peristaltik, gelembung gasakan menerobos ke atas lagi, tapi tidak terlalu jauh, kerana bentuk usus yg rumit & berbelit-belit.

8. Berapa waktu yang diperlukan oleh kentut untuk melakukan perjalanan ke hidung orang lain?
Bergantung kepada kondisi udara, seperti kelembaban, suhu, kecepatan & arah angin, berat molekul gas kentut, jarak antara 'transmitter' dengan 'receiver'. Begitu meninggalkan sumbernya, gas kentut menyebar & konsentrasinya berkurang. Kalau kentut tidak dikesan dalam beberapa detik, bererti ianya mengalami pengcernaan di udara & hilang ditelan udara selama-lamanya. Kecuali kalau anda kentut di ruang sempit, seperti lift, kereta, konsentrasinya lebih banyak, sehingga baunya akan berlegar dalam waktu yang agak lama sampai akhirnya diserap dinding.

9. Apakah setiap orang kentut?
Sudah pasti, kalau masih hidup. Sesaat setelah meninggalpun orang masih boleh kentut.

10. Betulkah lelaki kentut lebih kerap daripada perempuan?
Tidak ada kaitannya dengan gender... Kalau benar, bererti perempuan menahan kentutnya, & apabla mahu kentut, banyak sekali jumlah yg dikeluarkan.

11. Saat apa biasanya orang kentut?
Pagi hari di toilet. yang disebut "morning thunder". Kalau resonansinya bagus, boleh didengar di seluruh penjuru rumah.

12.. Mengapa makan kekacang menyebabkan banyak kentut?
Kekacang mengandung zat gula yg tidak boleh dicerna tubuh. Gula tersebut (raffinose, stachiose, verbascose) jika sampai di usus, bakteria di usus berpesta & membuat banyak gas. Jagung, kubis, susu juga penyebab banyak kentut (bukan baunya!).

13. Selain makanan, apa lagi penyebab kentut?
Udara yang tertelan, makan terburu-buru, makan tanpa dikunyah, minum `soft drink`, naik pesawat udara (kerana tekanan udara lebih rendah, sehingga gas di dalam usus mengalami ekspansi & muncul sebagai kentut).

14. Apakah kentut sama dengan sendawa, tapi muncul dari lain lubang?
Tidak... sendawa muncul dari perut, komposisi kimianya lain dengan kentut. Sendawa mengandung udara lebih banyak, kentut mengandung gas yang diproduksi oleh bakteria lebih banyak.

15. Kemana perginya gas kentut kalau ditahan tidak dikeluarkan?
Bukan..tetapi diserap oleh darah, bukan hilang kerana bocor..Tapi bermigrasi ke bahagian atas menuju usus & pada gilirannya akan keluar juga.. Jadi bukan lenyap, tapi hanya mengalami penundaan.

16. Mungkinkah kentut terbakar?
Boleh saja. Kentut mengandung metana, hidrogen yg combustible (gas alam mengandung komponen ini juga). Kalau terbakar, nyala-nya berwarna biru kerana kandungan unsur hidrogen.

17. Bolehkah menyalakan mancis dengan kentut?
Jangan mengada-ada... konsistensinya lain.. Juga suhunya tidak cukup panas untuk memulakan pembakaran.

18. Mengapa kentut anjing & kucing lebih busuk?
Kerana anjing & kucing adalah karnivor (pemakan daging). Daging kaya dengan protein. Protein mengandung banyak sulfur, jadi bau kentut binatang ini lebih busuk. Lain dengan herbivor seperti kambing, kuda, gajah, yang memproduksi kentut lebih banyak, lebih lama, lebih kuat bunyinya, tapi relatif tidak berbau.

19. Betulkah pening kepala kalau mencium bau kentut 2-3 kali berturut-turut?
Kentut mengandung sedikit oksigen, mungkin sedikit saja anda mengalami pening kepala kalau mencium bau kentut terlalu banyak.

20. Apakah warna kentut?
Tidak berwarna.

21. Apakah kentut itu asid atau neutral?
Asid, kerana mengandung karbondioksisa (CO2) & hidrogen sulfida (H2S).

22. Apa yang terjadi kalau seseorang kentut di planet Venus?
Planet Venus sudah banyak mengandungi sulfur (belerang) di lapisan udaranya, jadi kentut di sana tidak ada kesannya.

23. Siapakah yang suka kentut? (Ni additional info. hehe..)
Perempuan lerr... sapo lagiii...


tang last info tu auta..bukan fakta ye..

ko ni menambah ek.. lol!
Back to top Go down
View user profile
mAsRiN
Moderator
Moderator


Posts : 94
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Kentut Information   Tue 23 Jun - 9:34

norli wrote:
wei masrin...
ko dpt info pasal kentut ni katner ar???
kat blog ko letak kat cni pow sama gak..
hahahahahaha
afro lol!

manade kat blog aku la.. tu info kentut yg lain.. hahaha
Back to top Go down
View user profile http://masrin87.blogspot.com
norli
Member
Member


Posts : 56
Join date : 2009-06-11
Age : 29
Location : Meru, Klang

PostSubject: Re: Kentut Information   Tue 23 Jun - 10:11

mAsRiN wrote:
norli wrote:
wei masrin...
ko dpt info pasal kentut ni katner ar???
kat blog ko letak kat cni pow sama gak..
hahahahahaha
afro lol!

manade kat blog aku la.. tu info kentut yg lain.. hahaha


hahahahahahah..ye ke...
alamak wat malu je.. Embarassed
hahahahahahahaha
Back to top Go down
View user profile
himawari
Member
Member


Posts : 14
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Singapore/Cheras

PostSubject: Re: Kentut Information   Tue 23 Jun - 15:34

~_~||| tak sangka info pasal kentut puuunnn ada LOL!
Back to top Go down
View user profile http://tournesols.blog124.fc2.com/
Eliana
Member
Member


Posts : 14
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Kentut Information   Tue 23 Jun - 15:50

apa lah masrin..
pengotor nya..
ish..tak nak aku jd awek dia..
busuk punya org.. Razz
Back to top Go down
View user profile
mAsRiN
Moderator
Moderator


Posts : 94
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Kentut Information   Tue 23 Jun - 15:53

Eliana wrote:
apa lah masrin..
pengotor nya..
ish..tak nak aku jd awek dia..
busuk punya org.. Razz

huh.. kiter ni bercakap berdasarkan pengalaman.. hehe.. so, based on experience, gal lagi kerap kentut..means u tu slalu sgt kentut klau kuar dgn i. busuk pnya budak~!
lol! lol! lol!


Last edited by mAsRiN on Tue 23 Jun - 15:56; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://masrin87.blogspot.com
mAsRiN
Moderator
Moderator


Posts : 94
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Kentut Information   Tue 23 Jun - 15:54

Eliana wrote:
apa lah masrin..
pengotor nya..
ish..tak nak aku jd awek dia..
busuk punya org.. Razz

ee yekk Evil or Very Mad Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://masrin87.blogspot.com
Eliana
Member
Member


Posts : 14
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Kentut Information   Tue 23 Jun - 15:56

mAsRiN wrote:
huh.. kiter ni bercakap berdasarkan pengalaman.. hehe.. so, based on experience, gal lagi kerap kentut..means u tu slalu sgt kentut klau kuar dgn i. busuk pnya budak~!
lol! lol! lol!



mana ada..
dia yg lg byk kentut..
busuk plak tu..
ingat tak brape kali kentut ari ni..
td naik kete nk p lunch pun kentut..
u tu busuk..
lol!
Back to top Go down
View user profile
shahniefa
Moderator
Moderator


Posts : 96
Join date : 2009-06-16
Age : 30
Location : Xia alarm...D Anggerik See Tea...

PostSubject: Re: Kentut Information   Tue 23 Jun - 16:40

Eliana wrote:
mAsRiN wrote:
huh.. kiter ni bercakap berdasarkan pengalaman.. hehe.. so, based on experience, gal lagi kerap kentut..means u tu slalu sgt kentut klau kuar dgn i. busuk pnya budak~!
lol! lol! lol!



mana ada..
dia yg lg byk kentut..
busuk plak tu..
ingat tak brape kali kentut ari ni..
td naik kete nk p lunch pun kentut..
u tu busuk..
lol!

weh..kentut kowang sendiri simpanlo..

xpyh cite..kang aku kentutkan kowang..biru muke xckup oksigen..
hah..nak..!?
Back to top Go down
View user profile
mAsRiN
Moderator
Moderator


Posts : 94
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Kentut Information   Thu 25 Jun - 9:57

tak biru kot.. trus melotup jer... huahuahua lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://masrin87.blogspot.com
CJ aka SJ
Member
Member


Posts : 15
Join date : 2009-06-22
Age : 59

PostSubject: Re: Kentut Information   Thu 25 Jun - 14:41

HAHAHAHA.......simpan jer la kentut tu.
nanti boleh buat bom aper...
bom jer kat KLCC...
terus KO Kuala Lumpur tu
Back to top Go down
View user profile
phariczh
Moderator
Moderator


Posts : 92
Join date : 2009-06-10
Age : 29
Location : JB-->K.L.-->Shah Alam-->Klang, Selangor

PostSubject: Re: Kentut Information   Fri 26 Jun - 1:52

masalah rumah tangge ke rumah eskeletor ke sila simpan lek lok yerr...
hahaha.. Razz
Back to top Go down
View user profile http://gelombangsiswa-fariss.blogspot.com
mAsRiN
Moderator
Moderator


Posts : 94
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Kentut Information   Sat 27 Jun - 12:50

phariczh wrote:
masalah rumah tangge ke rumah eskeletor ke sila simpan lek lok yerr...
hahaha.. Razz

pakai lift la skg.. lol!
Back to top Go down
View user profile http://masrin87.blogspot.com
ByeDaGreat
Moderator
Moderator


Posts : 105
Join date : 2009-06-15
Age : 31
Location : Sungai Besar

PostSubject: Re: Kentut Information   Wed 1 Jul - 10:57

Eliana wrote:
apa lah masrin..
pengotor nya..
ish..tak nak aku jd awek dia..
busuk punya org.. Razz

Elehhh.....ckp boleh la...silap2 masrin kentut dpan muka ko, lagi ko suka... lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
mAsRiN
Moderator
Moderator


Posts : 94
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Kentut Information   Mon 6 Jul - 10:18

ByeDaGreat wrote:
Eliana wrote:
apa lah masrin..
pengotor nya..
ish..tak nak aku jd awek dia..
busuk punya org.. Razz

Elehhh.....ckp boleh la...silap2 masrin kentut dpan muka ko, lagi ko suka... lol! lol!

ko kn penah kena kan bye... ko pon suke kan?? kahkahkah..
Back to top Go down
View user profile http://masrin87.blogspot.com
ByeDaGreat
Moderator
Moderator


Posts : 105
Join date : 2009-06-15
Age : 31
Location : Sungai Besar

PostSubject: Re: Kentut Information   Tue 7 Jul - 15:00

mAsRiN wrote:
ByeDaGreat wrote:
Eliana wrote:
apa lah masrin..
pengotor nya..
ish..tak nak aku jd awek dia..
busuk punya org.. Razz

Elehhh.....ckp boleh la...silap2 masrin kentut dpan muka ko, lagi ko suka... lol! lol!

ko kn penah kena kan bye... ko pon suke kan?? kahkahkah..
ceh...tah bile2 tah....silap la...nk kne sepak ko buatla...hahaha... lol!
Back to top Go down
View user profile
mAsRiN
Moderator
Moderator


Posts : 94
Join date : 2009-05-12
Age : 29
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Kentut Information   Wed 8 Jul - 10:22

hahaha.... sepak laju2 tau.. lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://masrin87.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kentut Information   

Back to top Go down
 
Kentut Information
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 4" Burrell Scenic Showmans Pricing and Technical Information.
» Link to Dynaco SCA-35 rebuild article - good information
» Pulley And Belt Information Calculator
» slenderman information needed here
» Information About Quaking Aspen

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
|||:: Welcome To Bioinfo36 @ UNiSEL ::||| :: Stress Removal Lounge :: General Talk-
Jump to: